Smoothie z Owoców Czarno-Czerwono-Złotych
Czarno-czerwono-złoty smoothie: przepis na trzy smaki
Niezwykłe smoothie składające się z trzech warstw: złotej mango, czerwonych truskawek, jagód i borówek, tworzących mieszankę kolorów inspirowaną niemiecką flagą. To idealny napój na imprezy sportowe lub przyjęcia. Rozkoszuj się go na świeżo i pobierz witaminy!
Składniki
Składniki na 4 porcje
300 g mrożonego mango
300 g mrożonych truskawek
200 g mrożonych jeżyn
100 g mrożonych borówek
2 Łyżka stołowa cukru pudru
Węgiel aktywny lub czarny barwnik spożywczy
Przybory
4 Sztuka(i) Butelki szklane "Opera" ze wzorem piłkarza
4 Sztuka(i) Korki z uchwytem "Niemcy"
8 Sztuka(i) Butelek o pojemności 250 ml
blender lub mikser ręczny
Przygotowanie
Przygotowanie koktajlu owocowego z czarnego i czerwonego złota
1. Zamrożone mango włóż do blendera i zmiksuj wszystko na jednolitą masę. Napełnij butelki do jednej trzeciej objętości, a następnie umieść je w lodówce lub zamrażarce.
2. Następnie dodaj truskawki do blendera, aż uzyskasz gładkie puree owocowe. Wyjmij butelki z lodówki i napełnij je jeszcze jedną trzecią puree truskawkowym. Następnie ponownie włóż butelki do lodówki.
3. Aby przygotować trzecią warstwę, dodaj jeżyny i jagody do blendera wraz z cukrem pudrem, aż dobrze się połączą. Aby mieszanka była jak najbardziej czarna, można opcjonalnie dodać trochę węgla aktywowanego lub czarnego barwnika spożywczego. Teraz napełnij ostatnią jedną trzecią butelek przecierem z czarnych owoców.
4. Gotowe koktajle można udekorować odpowiednimi korkami i przechowywać je w lodówce lub zamrażarce do czasu podania.