Bezalkoholowy koktajl migdałowy
Koktajl migdałowy bezalkoholowy – kremowy, kuszący przepis
Ten bezalkoholowy koktajl z egzotycznymi nutami łączy tropikalną ananas z kremowo-śmietankowym smakiem kokosa i migdałów. Idealny jako aperitif lub drink – dla wszystkich, którzy pragną słodkiego i orzeźwiającego napoju, nie rezygnując z zalet koktajlu.
Składniki
Składniki na 4 porcje
12 cl soku ananasowego
16 cl kremu kokosowego
1 Łyżeczka do herbaty musu migdałowego
6 cl soku z cytryny
4 cl syropu migdałowego
kostki lodu
Przybory
1 Sztuka(i) Butelka szklana "Opera" ze wzorem piłkarza
1 Sztuka(i) Korek z uchwytem "Włochy"
2 Sztuka(i) Butelki o pojemności 250 ml
Shaker do Koktajli
Lejek
Przygotowanie
Przygotowanie bezalkoholowego koktajlu migdałowego
1. Wypełnij shaker 5 do 6 kostkami lodu i dodaj wszystkie składniki.
2. Teraz zamknij shaker i potrząsaj nim energicznie przez 10 do 15 sekund.
3. Przelej koktajl przez lejek do butelek i przechowuj w lodówce do czasu podania.